Zelfgemaakte ketchup

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Dit is echt zo'n recept waarvan je dacht dat het lastig was om zelf te maken, maar het blijkt veel eenvoudiger dan je denkt. En veel lekkerder, bijvoorbeeld op een zelfgemaakte hamburger.

 Basisrecepten Sauzen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal:
Recept van: ah

Ingrediënten

  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kleine ui(en) 
  • teentjes 2 knoflook 
  • 70 gram tomatenpuree 
  • 0,5-1 theelepel kerrie 
  • 3 eetlepels kruidenazijn 
  • 1 stengel bleekselderij 
  • 400 gram tomatenblokjes 
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn, hak de knoflook in hele kleine stukjes en snijd de stengel bleekselderij in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie en bak de groente 10 minuten op een matig vuur. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit nog een minuutje mee.
  3. Voeg de tomatenpuree, het blik tomaten, de azijn en de suiker toe en breng alles aan de kook.
  4. Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten door pruttelen.
  5. Druk alles door een zeef. Roer een keer door en breng op smaak met zout en peper.

Benodigdheden:

  • Zeef

Tips:

  • Als je van een wat zoetere ketchup houd, voeg dan nog wat suiker toe
  • Als je van wat piitiger houd kan je ook worchestersaus toevoegen

www.kids-n-fun.nl