Zalm met pittige kokossaus (gourmet)

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekker gourmet recept met zalm, kokossaus en koriander. Lekker verrassend en pittig.

 Koken aan tafel (gourmetten en zo) Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal:
Recept van: Lange tafels

Ingrediënten

  • olie
  • 1 teentje geperst knoflook 
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt 
  • half bakje verse koriander, a 15 gram, grof gehakt 
  • 1 sap van limoen 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en gehakt 
  • 400 gram zalm, filet 
  • 2 eetlepels thaise vissaus 

Bereiding

  1. Schenk de kokosmelk in een kannetje en roer de knoflook, vissaus, gember, rode peper en limoensap erdoor. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de blokjes zalm en de verse kroiander op tafel en zet de kokossaus erbij.
  3. Verhit in het pannetje een beetje olie en bak de blokjes zalm 2-3 minuten. Schenk er wat kokossaus bij en laat nog even sudderen.
    Stooi er nog wat koriander over.

www.kids-n-fun.nl