Yoghurtijs met speculaas

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Het kruimellaagje van koek maakt dit ijsje extra lekker. Kinderen smullen hiervan!

 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal:
Recept van: Opperdepop

Ingrediënten

  • 75 gram suiker, fijne kristal suiker
  • 200 ml slagroom 
  • 200 ml vanllieyoghurt
  • 4 speculaasjes

Bereiding

1. Klop de slagroom in een kom stijf. Schep de suiker en de yoghurt erdoor.

2. Verkruimel de speculaasjes met een deegroller tot een fijn kruim. Strooi het speculaaskruim over de bodem van de vorm. Schep het yoghurtmengsel erop. Dek het mengsel af met een deksel of plasticfolie en laat het in ca. 6 uur in de vriezer bevriezen.

3. Neem het ijs circa 10 minuteb voor het serveren uit de vriezer. Houd de onderkant van de vorm kort in het water en keer het ijs op een schaal. Snijd het ijs in plakken en verdeel het over bordjes.

Benodigdheden:

  • Rechthoekig diepvriesbakje of cakevorm (inhoud ongeveer een liter)

www.kids-n-fun.nl