Wok roll met kip

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Lekker met je handen eten en bij dit recept mag het ook nog! En als papa en mama dat ook doen, wordt het nog leuker. Een wok roll is een Indiaas plat brood (chapati) dat je hetzelfde kunt oprolen als een Mexicaanse tortilla.

 Aziatisch Hoofdgerecht Lunch Roerbakken 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal:
Recept van: Opperdepop

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet, in reepjes 
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 ui(en), gesnipperd 
  • 1 mango, rijp 
  • 2 eetlepels kerrie 
  • 3 eetlepels kokos, gemalen 
  • 200 gram sperciebonen, gebroken 
  • 400 gram oosterse roerbakmix 
  • 6 wok rolls , indiase chapati's, conimex
  • 2 eetlepels wokolie 

Bereiding

  1. Meng in een kom de kipfilet met het citroensap en laat het even staan. Kook intussen in een pan met water en wat zout de sperziebonen ongeveer 5 minuten. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de reepjes kipfilet ongeveer 3 minuten. Voeg de ui toe toe en bak 1 minuut mee. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak ze 2-3 minuten mee.
  4. Meng er de sperziebonen, mango, kerrie en kokos door en roerbak het geheel nog 2 minuten.
  5. Verwarm de wok rolls volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel het roerbakmengsel over de wok rolls en rol ze stevig op.
  6. Snijd de rollen voor jongere kinderen in kleinere stukken.

www.kids-n-fun.nl