Vleessandwich met gedroogde tomaten

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekker slank mediteraan recept en heel snel op tafel. Dunne plakkken entrecote met groente en gedroogde tomaten.

 Hoofdgerecht Lunch Mediterraan Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 510
Recept van: Ingrediënten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie, olie van de gedroogde tomaten
  • 20 gram boter
  • zout
  • 4 gedroogde tomaten 
  • peper
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 prei 
  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt 
  • 1 courgette 
  • 4 plakken entrecote, dunne plakken, a la minute 

Bereiding

  • Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in blokjes, de gedroogde tomaten in reepjes. Pel de knoflook, hak 1 teentje fijn, pers het andere teentje. Wrijf het vlees in met de gesperste knoflook.
  • Verhit twee eetlepels van de olie van de tomaten in een wok of braadpan. Reorbak de prei en courgette ongeveer 3 minuten op hoog vur.
  • Voeg de reepjes tomaat en de gehakte knoflook erbij en bak even mee. Voeg de bascilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de tomatenolie met de boter en bak de entrecote snel om en om bruin, in onegveer 1-2 minuten.
  • Leg 2 van de plakjes in het midden van 2 warme borden. Schep de groenten erop en dek het af met de andere plakjes.
  • Garneer met takjes bascilicum

Tips:

  • Je kan met kleine porties dit ook als voorgerecht maken. Dan is dit recept genoeg voor 4 personen

www.kids-n-fun.nl