Vissjasliek

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een lekkere, hollandse variant voor op de barbecue.

 Barbecue Grillen Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
kCal: 240
Recept van: ah

Ingrediënten

  • amsterdamse ui(en) 
  • olijfolie, om mee te bestrijken
  • 1 dunne prei 
  • 100 gram gekookte mosselen 
  • zaanse mosterd 
  • 8 plakjes katenspek 
  • 400 gram pangasiusfilet 

Bereiding

  1. Snijd de pangasiusfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi ze met zout en peper. Snijd het katenspek in de lengte doormidden en snijd de prei in stukjes van 2 cm.
  2. Rijg de pangasiusfilet, mosselen en prei om en om aan de spiesen. Rijg het katenspek zigzaggend mee. Bestrijk de sjaslieks dun met olie en bewaar ze op een schaal afgedekt in de koelkast.
  3. Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 minuten gaar; keer regelmatig.
  4. Serveer de sjaslieks met mosselsaus of Zaanse mosterd en Amsterdamse uien.

Benodigdheden:

  • metalen spiesen

Tips:

  • Je kunt de Amsterdamse uien ook mee grillen

www.kids-n-fun.nl