Visburger met komkommeryoghurtsaus

Leuk? 
 3,0/1 stemmen

Heerlijk frisse variant op de hamburger, als hoofdgerecht ook prima geschikt voor kinderen.

 Hoofdgerecht Lunch Vis Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 490
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bieslook 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels mayonaise, met yoghurt 
  • halve komkommer 
  • 4 gepaneerde kabeljauwburgers , koelvers
  • 4 zachte bolletjes , bruin

Bereiding

  1. Helft van komkommer in kleine blokjes snijden, andere helft met kaasschaaf in stroken schaven. In kommetje yoghurtmayonaise, blokjes komkommer en bieslook door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
  2. In pan olie verhitten en kabeljauwburgers in 6-8 min. goudbruin en gaar bakken.
  3. Bolletjes opensnijden en onderste helften beleggen met komkommerstroken.
  4. Visburgers erop leggen en saus erop scheppen.

Tips:

  • Lekker Amerikaans en erg lekker: chips bij je hamburger
  • Snijd het broodje doormidden en rooster het kort onder de grill of omgekeerd in een hete koekenpan
  • Grote trek: een dubbele burger is dé oplossing voor grote trek. Neem twee burgers in plaats van één en een extra half broodje. Stapelen maar! Onderste broodjeshelft, komkommer, burger, saus, bovenste broodjeshelft, nog een burger, saus en daarop de bovenkant van het extra halve broodje.

www.kids-n-fun.nl