Venkelsoep

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Venkel lijkt weer helemaal terug te zijn. Dit is een heerlijke maaltijdsoep met venkel, wortel en kipgehaktballetjes.
Serveer met brood, liefst versgebakken uit de oven.

 Maaltijdsoep Soep 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 565
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 25 gram bieslook, fijngesneden 
  • 125 ml slagroom 
  • 3 tabletten kippen bouillon 
  • 1 bospeentjes, schoon 
  • 300 gram kip chorizo 
  • 2 knollen venkel, gehalveerd 

Bereiding

  • Snijd de venkel en wortel in dunne plakjes.
  •  Verhit 25 g boter in een ruime pan, bak de wortelplakjes 10 min. en roer regelmatig. 
  • Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan, bak de venkel 15 min. en roer regelmatig. 
  • Duw het saucijzenvlees uit de velletjes en draai er balletjes van 1 cm van. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 5 min. bruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 
  • Voeg ondertussen 1.5 liter kokend water en de bouillontabletten toe aan de peen en laat 8 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg al roerend de slagroom toe. 
  • Schep de balletjes en venkel erbij en verwarm nog 3 min. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe. 
  • Serveer met warme broodjes uit de oven.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tips:

  • Serveer met warme broodjes uit de oven

www.kids-n-fun.nl