Tortillas met gehakt

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Deze tortilla's zijn lekker zacht en gevuld met een variant op chili con carne. Dit recept is niet scherp, dus ook erg geschikt voor de allerkleinste. Je kan het met je handen eten!

 Hoofdgerecht Mexicaans Voor kinderen Wraps 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten
kCal:
Recept van: Opperdepop

Ingrediënten

  • 1 theelepel djinten, gemalen komijn 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram kaas, geraspt
  • 1 rode paprika 
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden 
  • 400 gram gehakt, runder 
  • 1 blik kidneybonen, 400 gram, afgespoeld 
  • 8 tortilla's 
  • 400 ml tomatensaus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de prei en paprika op een matig vuur 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de kidneybonen, de komijn en 100ml van de tomatensaus toe en bak alles 3-4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de tortilla's en rol ze op. Leg de tortilla's naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de rest van de tomatensaus over en strooi er de geraspte kaas over.
  3. Bak de tortilla's ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Lekker met een salade van ijsbergsla of voor de kinderen reepjes komkommer.


www.kids-n-fun.nl