Tomatenquiche met zoete ui

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekker zomers gerecht, dat je ook van tevoren kan klaarmaken.

 Bijgerechten Brunch Lunch Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten ~35 minuten oven
kCal: 490
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 5 vellen bladerdeeg 
  • mespuntje suiker
  • 3 scharrelei(eren)
  • 1 zoete ui(en), in ringen 
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn 
  • 150 gram geraspte kaas 
  • 2 eetlepels creme fraiche 
  • 1 theelepel gedroogde tijm 
  • 4 tot 6 trostomaten 
  • 2 eetlepels couscous 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.
  4. Bekleed de ingevette taartvorm met het (ontdooide) bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous.
  5. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover.
  6. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar,
  7. dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.

Benodigdheden:

  • taartvorm, doorsnede ca. 24 cm
  • aluminiumfolie

Tips:

  • Lekker met een groene salade

www.kids-n-fun.nl