Tagliatelle met witlof

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Een snel en makkelijk pastarecept met verrassend gebruik van witlof. Met de spekreepjes en creme fraiche is dit een lekker pasta gerecht.
Zorg er wel voor dat je de witlof niet te lang meebakt, het moet een bite houden.

 Hoofdgerecht Internationaal Snelle recepten 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 725
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 400 gram witlof 
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt 
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram spekreepjes 
  • 125 ml creme fraiche 
  • 1 theelepel gedroogde oregano 
  • 300 gram tagliatelle 
  • 250 gram kastanjechampignons, gehalveerd 

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 min. Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep het witlofmengsel over de pasta. Lekker met fijngesneden peterselie.

Tips:

  • Als kinderen mee eten dan zijn de witlof blaadjes misschien wat lang

www.kids-n-fun.nl