Taco's met geroosterde vis

Leuk? 
 3,3/3 stemmen

Lekker pittige manier om tilapia te bereiden in dit mexicaanse gerecht.

 Hoofdgerecht Mexicaans Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten wachten
kCal: 445
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 tenen knoflook 
  • 1 eetlepel chilipoeder, let op, scherp, naar smaak toevoegen 
  • 500 gram tilapiafilet 
  • 2 theelepels oregano 
  • 2 eetlepels limoensap 
  • 8 tortilla's 
  • 2 kropjes little gem 
  • 2 eetlepels gemalen piment 
  • tomatensalsa 

Bereiding

  1. Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Roer chilipoeder, piment, peper, oregano en limoensap erdoor tot er smeuïge pasta ontstaat, verdun eventueel  met 1 à 2 eetlepels water.
  2. Snij de vis in repen van ca. 1 cm en schep door de kruidenpasta. Laat de vis ca. 30 minuten staan.
  3. Verwarm de grillpan voor tot de pan gloeiend heet is. Verwarm de tortilla's volgens gebruiksaanwijzing. Was de kropjes sla, uitslaan in een schone theedoek en snijd in dunne reepjes.
  4. Bestrijk de grillpan met wat olie en rooster de repen vis in ca. 4 minuten bruin en net gaar, keer halverwege. Bestrijk de tortilla's met de tomatensalsa, verdeel de sla erover, leg de geroosterde visrepen erop en vouw de tortilla's dubbel.
    Variant met tacoschelpen: Vul de tacoschelpen met sla, vis en schep wat tomatensalsa erover.
  5. Leg op vier borden elk 2 tortilla's of taco's. Geef de rest van de tomatensalsa erbij. Serveer met avocadosalade.

Tips:


www.kids-n-fun.nl