Stoofpeertjes

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Een heerlijk ouderwets gerecht, maar nog steeds een topper! Zo maakte oma het, lang en heel zacht koken. Dit kan je ook goed vooraf maken, ze zijn zelfs koud erg lekker.

 Bijgerechten Oma's Ouderwetse recepten Stoven Stoofschotels 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 3 uur
kCal:
Recept van: Oma

Ingrediënten

  • 50 gram suiker
  • 1 kaneelstokje 
  • half kopje bessensap
  • 1 kilo stoofperen 
  • 1 eetlepel aardappelmeel

Bereiding

  1. Schil de peren dun, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen en steeltjes.
  2. Zet de peren op met zoveel kokend water, dat ze half onderstaan en voeg het kaneelstokje toe.
  3. Laat ze, af en toe schuddende, 3 tot 4 uur zachtjes koken. Voeg er, als de peren niet roodkoken, een half uur voordat ze gaar zijn, bessesap en suiker bij.
  4. Koken de peren wel rood, laat dan het laatste half uur alleen wat suiker meekoken.
  5. Neem het kaneelstokje uit en bind het vocht met wat aardappelmeel.

Tips:

  • Je kan de peertjes ook heel laten, vraagt iets langere kooktijd.

www.kids-n-fun.nl