Stamppot met slavinken

Leuk? 
 3,5/4 stemmen

Een lekkere, frisse stamppot met slavinken, hollandser is er niet

 Hollands Hoofdgerecht Stamppot 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 680
Recept van: ah

Ingrediënten

  • 5 eetlepels boter
  • 1 kilo kruimige aardappelen 
  • 150 ml melk
  • 300 gram wortel 
  • 200 gram sugar snaps 
  • 4 slavinken 
  • 300 gram tuinerwten, diepvries 
  • 4 eetlepels sundried tomatosauce 

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijdt in stukken en kook in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 4 el boter en bak de slavinken in 18 min. gaar, keer af en toe.Maak de  Sugar snaps schoon.
  2. Snijdt de worteltjes in stukkenen kook in 6 min. beetgaar. Verwarm de laatste 3 min. de sugar snaps en de tuinerwten mee.
  3. Verwarm de melk. Stamp de aardappels fijn en maak met warme melk en rest van boter puree. Schep de groente door de stamppot en maak op smaak met zout en peper.
  4. Haal de slavinken uit pan halen, voeg 50 ml water en tomatensaus aan het bakvet toe. Roer het aanbaksel los en laat even doorkoken.
  5. Serveer stamppot met de slavinken en de tomatenjus.

www.kids-n-fun.nl