Spruitjes quiche

Leuk? 
 3,3/4 stemmen

Een herfst variant van de bekende quiche. Voor de spruitjes liefhebber een manier om de spruitjes ook eens anders te eten. Voor degene die spruitjes niet zo lekker vinden, dit is misschien een manier waarop het wel lekker is. Gewoon proberen!

 Herfst Hoofdgerecht Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
kCal: 510
Recept van: boodschappen

Ingrediënten

  • 5 plakken bladerdeeg, uit de diepvries, ontdooid 
  • 4 eieren
  • 2 rode ui(en), in ringen gesneden 
  • 150 gram boeren kaas, geraspt
  • nootmuskaat 
  • 500 gram spruiten, schoongemaakt 
  • 150 ml kookroom, of gebruik melk 
  • 2 eetlepels pijnboompitten 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. 
  2. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. 
  3. Halveer de grotere spruiten. 
  4. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. 
  5. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de deegbodem. Verdeel de spruitjes en uiringen erover. 
  6. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. 
  7. Strooi de pijnboompitten erover. 
  8. Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  9. Lekker met eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.

Benodigdheden:

  • Quichevorm
  • Of lage taartvorm

Tips:

  • Vet de vorm in met boter of bekleed met bakpapier

www.kids-n-fun.nl