Spinazie flensjes

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een recept voor de allerkleinsten rond 2 jaar. Een combinatie van spinazie en pannenkoeken, heerlijk!

 Kleine kinderen Lunch Snelle recepten Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 475
Recept van: Opperdepop

Ingrediënten

  • 450 gram spinazie, diepvries 
  • mespuntje zout
  • 1 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram bloem 
  • 1 ui(en) 
  • 125 gram roomkaas, knoflook en fijne kruiden 
  • 400 ml melk
  • 250 gram champignons 
  • 250 gram champignons 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng in een kom de bloem met het zout. Breek het ei erboven en schenk de melk erbij. Klop het geheel met een mixer tot een glad beslag. Verhit in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag steeds een beetje olie en bak 6 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm in de oven.
  2. Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
  4. Meng de spinazie door de champignons en schep de roomkaas erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op.
  5. Snijd de pannenkoeken schuin doormidden.

www.kids-n-fun.nl