Spagehetti carbonara

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Dit is zo'n typisch eenvoudig pasta gerecht, zoals we in Nederland het liefste pasta (een Itliaan doet geen slagroom in z'n gerechten) . Eenvoudig, maar echt heerlijk en snel.

 Hoofdgerecht Italiaans 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 700
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 takjes peterselie, plat 
  • 2 tenen knoflook 
  • 200 gram spekreepjes 
  • 125 ml slagroom 
  • 75 gram parmazaanse kaas 
  • 400 gram spaghetti, liefst verse 

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de slagroom in een kom, breek de eieren erboven en klop met een vork door elkaar. Rasp de kaas erboven en meng erdoor. Snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak de laatste 30 sec. met de spekjes mee. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg al roerend het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en de saus iets is ingedikt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Schep de spaghetti carbonara vlug in een schaal, zodat de restwarmte van de pan het ei in de saus niet verder laat stollen. Bestrooi met de peterselie en (versgemalen) zwarte peper. Serveer direct.

Tips:

  • Meteen van het fornuis op tafel is het lekkerst!

www.kids-n-fun.nl