Spaanse stokbroodjes

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Lekker voorafje of tussendoortje of op tafel bij de tapas, spaanse stokbroodjes.

 Bijgerechten Spaans Tapas 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
kCal:
Recept van: Lange tafels

Ingrediënten

  • 3 hardgekookte scharrelei(eren)
  • 8 filets ansjovis, uitgelekt 
  • halve pot rode paprika, gegrild in olie, uitgelekt 
  • 8 jumbo garnalen 
  • 24 sneetjes stokbrood 
  • 24 blaadjes rucola 
  • 200 gram koelverse aioli 
  • 4 plakjes serranoham, in de lengte doorgesneden 
  • 150 gram krabsalade, bakje 

Bereiding

  1. Pureer de paprika met de staafmixer, voeg de helft van de aioli toe en pureer nog nog kort.
  2. Besmeer 8 sneetjes stokbrood dun met de rest van aioli en beleg ze met plakjes ei en een anjovisfilet.
  3. Besneer 8 sneetjes met parika-aioli  en beleg met 3 blaadjes rucola en een garnaal.
  4. Beleg 8 sneetjes met een reep serranoham en een lepel krabsalade.
  5. Leg op een mooie schaal en serveer.

www.kids-n-fun.nl