Spaanse lentestamppot

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Hele bijzonder en frisse stammpot, met spaanse chirozo als lekker pittig accent samen met de frisse notensmaak van rucola.

 Hoofdgerecht Spaans Stamppot 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 590
Recept van: C1000

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen 
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2,5 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 75 gram olijven, zonder pit, grofgehakt 
  • 250 spaanse chorizo, in reepjes 
  • 150 gram rucola 
  • 1 blikje mais, a 300 gram 

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en vang 1 dl van het kookvocht op.
  2. Stamp de aardappelen fijn. Schep de chorizo, de maïs, de rucola en de olijven erdoor en voeg zoveel van het kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
  3. Breng hem op smaak met peper en zout en druppel de olie erover.

Tips:

  • Strooi er lekker wat geroosterde pijnboom pitjes over heen
  • Gebruik kleine tomaatjes in plaats van de mais

www.kids-n-fun.nl