Smokey bbq saus

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Deze saus is zo lekker als het gemaakt wordt met verse ingrediënten. Daar kan geen potje of flesje tegenop.Vooral lekker bij een stevig stuk vlees als biefstuk of lamsvlees van de barbecue.

 Barbecue Koken aan tafel (gourmetten en zo) Sauzen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten oventijd + 30 minuten
kCal: 110
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ui(en), gesnipperd 
  • 125 gram gerookte ontbijtspek, zeer klein gesneden 
  • 2 schaaltjes tasty tom tomaten 
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden 
  • 1 rode paprika 
  • 1 eetlepel worcestersaus 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de paprika en tomaten in de ovenschaal en zet 40 min. in de oven.
  2. Doe de paprika vervolgens 15 min. in een pan met deksel of in een afgesloten plastic zak.
  3. Duw de tomaten met een lepel door een zeef en vang het vocht en de puree op. De velletjes en achtergebleven pitjes worden niet gebruikt.
  4. Bak het spek in ca. 5 min. uit in een steelpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ca. 5 min. op middelhoog vuur. Doe de tomaat erbij en laat op laag vuur nog 2 min. zachtjes doorkoken.
  5. Verwijder het vel van de paprika, snijd het vruchtvlees brunoise (in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter) en schep door de saus.
  6. Breng de saus op smaak met de suiker en Worcestershire sauce. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Laat afkoelen.
  8. Lekker bij een gegrilde hamburger, biefstuk of lamsvlees.

Tips:

  • Kan makkelijk een dag eerder worden gemaakt, bewaar in de koelkast
  • Ook lekker op een zelfgemaakte hamburger

www.kids-n-fun.nl