Slavinken met ratatouille

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Lekker recept met een beetje hollands en een beetje middellandse zee. Makkelijk klaar te maken.

 Hoofdgerecht Internationaal Snelle recepten 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal:
Recept van: yunomi

Ingrediënten

  • vloeibare boter
  • 1 ui(en) 
  • zout
  • 2 tomaten 
  • peper
  • 1 rode paprika 
  • 1 courgette 
  • 1 aubergine 
  • 4 slavinken 

Bereiding

  1. Was de groenten. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  2. Dep de slavinken vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm op hoog vuur 7 eetlepels vloeibare boter in een diepe braadpan en wacht tot de boter bruin kleurt. Bak nu de slavinken in 3 minuten rondom lichtbruin. Neem het vlees even uit de pan.
  3. Schep de gesneden groenten in de pan, bestrooi ze met een halve theelepel zout en een halve theelepel peper en roerbak ze 2 minuten. Voeg een kopje heet water toe en breng dit aan de kook.
  4. Zet het vuur dan lager, leg de slavinken terug in de pan en smoor het vlees met de ratatouille in een afgesloten pan in een kwartier verder gaar.

Tips:

  • Lekker met penne
  • Geef er een schaaltje Parmazaanse kaas bij

www.kids-n-fun.nl