Scones

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Echte, van oorsprong schotse scones kunnen niet ontbreken op een feestelijk ontbijt of brunch. Maar je kan ze ook meenemen op een picknick. Je kan ze een halve dag van tevoren maken.

Maak ook zelf de bijbehorende clotted cream.

 Bakken Brunch Engels Koek Taart Gebak Ontbijt Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten
kCal: 215
Recept van: ah

Ingrediënten

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 scharrelei(eren)
  • 50 gram boter
  • halve theelepel zout
  • 3/4 dl melk
  • half bekertje slagroom, à 125 ml 
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel 
  • frambozen jam 
  • 2,5 theelepel bakpoeder 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Bekleed het bakblik met het  bakpapier. Zeef het bakmeel met bakpoeder en zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd  de boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes.
  2. Klop het ei met melk los, bewaar een halve eetlepel, schenk de rest bij het bloemmengsel en kneed het geheel tot een samenhangende bal.
  3. Rol het deeg tot lap van ca. 2 1/2 cm dik uit. Steek uit het deeg 8 rondjes, leg de rondjes op het bakblik  en bestrijk met de rest van de melk.
  4. Bak de scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
  5. Laat de scones uit oven even op een rooster afkoelen.

Serveren:
Klop de slagroom stijf. Serveer de scones met jam en slagroom.

Benodigdheden:

  • Uitsteekvormpje van 6 cm

Tips:

  • Je kan ook clotted cream gebruiken, zoals de engelsen doen.

www.kids-n-fun.nl