Schnitzel met citroenbotersaus

Leuk? 
 3,4/9 stemmen

Lekker makkelijk en smakelijk recept. Schnitzel met gekruide aardappelpartjes uit de oven, met een frissen citroenbotersaus.

 Hoofdgerecht Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 450
Recept van: Boodschappen

Ingrediënten

  • 50 gram koude boter
  • 2 eetlepels bloem 
  • 450 gram partjes aardappelen, kant-en-klaar  
  • 1 eetlepel peterselie, gehakte 
  • zout
  • peper
  • 2 teentjes knoflook 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 a 2 theelepels paprikapoeder 
  • 4 ongepaneerde schnitzel 
  • halve citroen, rasp en sap 
  • schijfjes citroen, voor de garnering 

Bereiding

  1. Sla de schnitzels eventueel nog wat platter met een deegroller of vleeshamer en bestrooi ze rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  3. Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten.
  5. Leg de schnitzels terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen.
  6. Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie.
  7. Serveer de schnitzels met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.

www.kids-n-fun.nl