Sau­cij­zen­brood­jes pompoen en kip

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Heel eenvoudig recept, heerlijk voor tussendoor of bij de lunch.

 Bakken Lunch Tussendoortje 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten baktijd
kCal: 545
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg 
  • 2 scharrelei(eren)
  • halve pompoen, flespompoen 
  • 20 gram paneermeel 
  • 300 gram kipgehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  2. Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng met het gehakt en met 1 ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht.
  4. Klop het overgebleven ei los en bestrijk hier met de bakkwast de saucijzenbroodjes mee.
  5. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Benodigdheden:

  • grove rasp
  • bakpapier
  • bakkwast

Tips:

  • Je kan het broodje met pittige kruiden naar keuze een extra bite geven, bijvoorbeeld, bijvoorbeeld met één theelepel garam masala

www.kids-n-fun.nl