Salade Niçoise

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een klassieke, franse salade, naar een oud recept uit Nice. Geschikt als voorgerecht, maar ook als lunch maaltijd salade.

 Bijgerechten Frans Salades Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 300
Recept van: Jo Issautier

Ingrediënten

  • 4 scharrelei(eren)
  • 1 ui(en) 
  • 4 tomaten 
  • 1 teen knoflook 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tonijn, op olijfolie (185 gram) 
  • 1 rode paprika 
  • 15 gram verse basilicum, fijngesneden 
  • 2 stengels bleekselderij 
  • 100 gram radijsjes 
  • 50 gram gemengde sla 
  • 100 gram olijven 
  • 1 eetlepel wijnazijn 

Bereiding

  1. Kook de eieren in 7 minuten hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de ui in ragfijne ringen en de radijsjes, de bleekselderij en de paprika in kleine stukjes. Snijd de tomaten in 12 parten die je apart bewaart. Meng de sla met het basilicum, pers de knoflook erboven uit.
  2. Verdeel het sla-knoflookmengsel over een schaal of over 4 borden. Meng de ui, radijsjes, bleekselderij en paprika en leg dit op het slamengsel. Houd je erg van paprika, ui of radijs, neem er dan wat meer van. Met de Franse slag dus! Maak de tonijn los met een vork en verdeel die -samen met wat olie uit het blik- over de groenten.
  3. Snijd de hardgekookte eieren in vieren. Leg de parten ei en tomaat langs de rand van het bord en verdeel de olijven over de groenten en tonijn.
  4. Als laatste besprenkel je de salade met de olijfolie en de azijn (bijv. wijnazijn, maar elke soort is toegestaan). Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Tips:

  • U kunt de tonijn vervangen door anjovisfilets uit een blikje. Leg dan de (ongesneden) anjovisfilets over de groenten
  • Zet de salade zo'n twintig minuten in de koelkast om te rusten en de smaken op elkaar te laten inwerken. Serveer er vers stokbrood bij.

www.kids-n-fun.nl