Romige spaghetti met mosselen

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

De aparte combinatie van bacon en mosselen valt eigenlijk bij iedereen in de smaak. Heerlijk!

 Hoofdgerecht Italiaans Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 680
Recept van: Dinsdag

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook 
  • 600 gram prei, in ringen 
  • 2 bakjes mosselen, a 150 gram, mosselvlees  
  • 1 flesje kookroom, 250 ml, light 
  • 400 gram spaghetti 
  • 100 gram bacon, in reepjes 

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beet gaar.
  2. Verhit olie in een grote koekenpan en bak de bacon bruin en krokant. Voeg de prei en de knoflook toe en bal al omscheppend 5 minuten mee.
  3. Schenk de kookroom bij de prei en verwarm de saus 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Giet de spaghetti af en schep die met het mosselvlees door de saus.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm nog 1 a 2 minuten door en serveer direct.

Tips:

  • Als je van pittig houd roer je er een eetlepel Zaanse mosterd door de kookroom

www.kids-n-fun.nl