Rijst met paddenstoelen en kaas

Leuk? 
 3,7/9 stemmen

Makkelijk en smakelijk vegetarisch recept, voor een vleesloos dagje tussendoor. Risoto-achtig gerecht die je in de wok klaar kan maken.

 Hoofdgerecht Roerbakken Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal:
Recept van: -

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 
  • zout
  • peper
  • 100 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld maaslander 
  • nootmuskaat 
  • 50 gram amandelschaafsel 
  • 1 dl slagroom 
  • 2 kleine prei 
  • 300 gram paddestoelen, champignons, oesterzwammen en/of shiitake 
  • 150 gram snelkook zilvervliesrijst 
  • 2 dl kruidenbouillon 

Bereiding

  1. Maak de preien schoon en snijd in smalle ringen. Borstel de paddestoelen schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olie in de wok (of grote braadpan) en roerbak de prei ringen kort. Voeg na een minuut de paddestoelen toe en bak nog een minuutje door onder voortdurend omscheppen.
  3. Voeg de rijst toe en roerbak alles nog 2 minuten. Roer de bouillon en de slagroom erdoor en breng aan de kook. Leg de deksel op de wok en laat zachtjes gaar worden in 20 minuten. Roer af en toe om.
  4. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekepan lichtbruin en laat afkoelen.
  5. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.Schep de geroosterde amadelen en de geraspte kaas erdoor.
  6. Garneer met de bieslook.

Benodigdheden:

  • Deksel voor de wok

www.kids-n-fun.nl