Rauwkost met zelfgemaakte hummus

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Dit is zo'n lekker zomers tussendoortje, die je overal voor kan gebruiken. Als je tappas maakt, op tafel bij de gourmet als frisse bite. Of zomers bij de barbecue. Heerlijk gewoon.

 Bijgerechten Tussendoortje Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4-6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal:
Recept van: boodschappen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels citroensap
  • half teentje knoflook 
  • 2 theelepels djinten, komijnpoeder 
  • 2 winterwortel 
  • 1 bleekselderij 
  • 2 eetlepels sesamolie 
  • 2 theelepels komijnzaad 
  • 1 komkommer 
  • blik kikkererwten 

Bereiding

  1. Laat het blik kikkererwten uitlekken en bewaar het vocht.
  2. Mix de kikkererwten met de sesamolie, komijnzaad (of -poeder), citroensap, knoflook en 4 eetlepels van het vocht tot een romige hummus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de komkommer, wortel en bleekselderij in dunne reepjes.
  4. Serveer de rauwkost in glaasjes met de hummus om te dippen.

www.kids-n-fun.nl