Pompoentaart met spek

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Deze pompoentaart maak je in een half uurtje. Zet de taart pas in de oven vlak voor je hem nodig hebt. Het lekkerst is de taart lauwwarm te serveren.

 Grote groepen Herfst Hoofdgerecht Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 20 minuten + 35 minuten oventijd
kCal: 650
Recept van: lange tafels

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • bloem, voor bestuiven 
  • 2 finke uien, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie, mild
  • 300 gram kaas, kernhem, geraspt 
  • 300 gram spek, zeeuws, in reepjes 
  • 1 kleine pompoen, ca. 1 kg 
  • 250 ml kookroom 
  • 1 pak deeg, voor hartige taart (450 gram) diepvries, ontdooid 

Bereiding

  1. Halveer de pompen en schep de draden en pitten eruit.
  2. Snijd in parten en schil met een dunschiller.
  3. Rasp het pompenvlees grof (bv in een keukenmachine).
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en het spek 5 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de pompoen erdoor.
  5. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een deeglap ter grootte van een bakplaat. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de pompoenvulling er over. Laat een rand van 2-3 cm vrij.
  6. Vouw de rand terug en druk de hoeken goed samen. Bestrooi de taart met Kernhem.
  7. Klop 6 eieren los met room, zout en vers gemalen peper naar smaak. Schenk het mengsel voorzichtig over de Kernhem. Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg.
  8. Verwarm de oven voor op 200C en bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 5 minuten rusten voor je hem aansnijdt.

Benodigdheden:

  • bakpapier
  • bakplaat
  • deegroller

Tips:

  • Serveer met veldsla, bietjes en een mosterddressing
  • voor een vegetarische variant kies 2 soorten kaas, schep er 1 door het pompoenmengsel, vergeet de spek

www.kids-n-fun.nl