Pompoen crumble

Leuk? 
 3,4/5 stemmen

Een heerlijk herfstig nagerecht of tussendoortje van pompoen en appel. Heerlijk als de wind om het huis giert.

 Bakken Gezonde lekkere en snelle tussendoortjes Herfst Nagerecht (toetjes) 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten + 25 minuten
kCal: 515
Recept van: jumbo

Ingrediënten

  • 1 appels 
  • 100 gram basterdsuiker, wit
  • 75 gram boter
  • 1 sinaasappel, het sap 
  • 400 gram pompoen 
  • 50 gram hazelnoten 
  • 150 gram havermout 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Kook de pompoen- en appelstukjes ca. 10 min. in aanhangend water. Aan hangend water is het water dat nog op groente of fruit aanwezig is nadat het is gewassen.
  3. Stamp het mengsel grof met een pureestamper (er mogen stukjes in zitten). Roer sinaasappelsap en de helft van de suiker door de pompoen-appelcompote.
  4. Doe het mengsel over in ovenvaste schaaltjes. Kneed met de vingertoppen een kruimelig deeg van de rest van de suiker, de hazelnoten, de havermout en de boter. Verdeel het deeg over het pompoenmengsel en bak de crumbles in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Benodigdheden:

  • ovenvaste schaaltjes

www.kids-n-fun.nl