Poffertjes

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

We vinden poffertjes allemaal heerlijk, en de kinderen al helemaal. Maar hoe maak je dat nu snel zelf? Het is eenvoudig

 

Dit moet je weten

Aantal personen: 30-40 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal:
Recept van: Oma

Ingrediënten

  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem 
  • 250 ml melk, lauw
  • 2 eetlepels stroop 
  • 1 theelepel bakpoeder 

Bereiding

  1. Zeef de bloem en bakpoeder, meng dit met het zout. Roer de melk beetje bij beetje door de bloem heen zodat een glad beslag ontstaat. Roer de stroop en de eieren door het beslag.
  2. Verhit de poffertjespan zodat de pan goed heet is en smeer de kuiltjes in met gesmolten boter. Zet het vuur iets lager, ongeveer op middelhoog vuur. Vul de kuiltjes voor de helft met het beslag. Laat de onderkant bruin worden en keer de poffertjes met een vork voorzichtig om.

Serveer de poffertjes warm met een beetje roomboter en poedersuiker (en stroop)

Benodigdheden:

  • garde
  • poffertjespan

Tips:

  • De kuiltjes van de pan kun je vullen met een lepel of spuitflesje, maar met een spuitzak gaat het ook erg goed.

www.kids-n-fun.nl