Pittige zuurkoolstamppot

Leuk? 
 3,2/6 stemmen

Pittige variant van de Hollandse zuurkoolstamppot.

 Hollands Hoofdgerecht Stamppot Winter 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 575
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 275 gram rookworst, bijvoorbeeld boerenrookworst
  • 400 gram tomatenblokjes, blik 
  • 1 theelepel cayennepeper 
  • 300 gram zuurkool, naturel 

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd in stukjes en kook gaar in wat water in ongeveer 20 min.
  2. Verwarm de rookworst volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Verhit in een braadpan 2 el olie en pers de knoflook erboven uit en fruit even.
  4. Roer de tomatenblokjes en zuurkool erdoor en verwarm zachtjes op laag vuur 10 min.
  5. Giet de aardappels af en met rest van olijfolie fijnstampen.
  6. Roer het zuurkoolmengsel door aardappelpuree en met cayennepeper pittig op smaak brengen.
  7. Met rookworst serveren.

www.kids-n-fun.nl