Pittige pompoensoep

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Een heerlijke pittige pompen soep, door het pepertje. Oorspronkelijk uit Sydney, met een nederlandse twist. Heerlijk.

 Internationaal Soep 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal:
Recept van: Rudolf van Veen

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen 
  • 1 ui(en) 
  • 1 bosje bieslook 
  • 2 eetlepels japanse sojasaus 
  • scheutje olijfolie
  • flinke scheut witte wijn 
  • 150 ml slagroom 
  • 1 pompoen 
  • 700 ml kippenbouillon 
  • 100 gram gerookte kipfilet 
  • 80 gram macadamianoten 
  • 1 rode peper 
  • 1 theelepel kurkuma 

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil.
  3. Verwarm een pan en fruit de ui in de olie en voeg de aardappel en pompoen toe.
  4. Snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes voor een milde versie). Voeg de peper en kurkuma toe en fruit kort mee.
  5. Blus af met de wijn en bouillon en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de sojasaus toe en pureer de soep.
  6. Snijd de kip in stukjes en voeg ze toe.
  7. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
  8. Schep de soep in kommen en bestrooi met de noten en de bieslook.

www.kids-n-fun.nl