Pikante ovenschotel

Leuk? 
 3,3/3 stemmen

Lekkere pittige aardappelovenschotel met kerrie. Het vraagt weinig voorbereiding, wel voor verse groente en aardappels.

 Hoofdgerecht Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd
kCal: 740
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 700 gram schijfjes aardappelen
  • 45 gram amandelschaafsel 
  • 1 pot indiase kerrie, saus, 520 gram 
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 450 gram doperwten, uit de diepvries 
  • 400 gram roerbakmix, groente 
  • 400 gram varkensreepjes 
  • 100 ml koksroom 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Verhit in wok de olie en roerbak de varkensreepjes ca. 3 minuten.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak ca. 2 minuten.
  • Voeg de doperwten toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Voeg de kerriesaus toe en verwarm ca. 3 minuten onder af en toe roeren.
  • Schep de kerrieschotel in ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop. Bestrooi met amandelen en schenk de rRoom erover.
  • Bak de schotel in midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.

Tips:

  • •Lekker met komkommersalade

www.kids-n-fun.nl