Pesto

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Een gemakkelijk recept om zelf pesto te maken. Een aantal tips vooraf:

Rooster de pijnboompitten niet te lang, de lekkerste smaak krijg je als je ze licht roostert, de smaak is dan lekker romig. Als je ze te lang roostert worden ze wat bitter.

De ingredienten moeten eigenlijk kapot geslagen worden voor de beste smaak, in plaats van gehakt, botte keukenmachines schijnen ideaal te zijn.

 Basisrecepten Italiaans Sauzen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
kCal:
Recept van: Jamie Oliver, Jamie's Dinners

Ingrediënten

  • citroensap, naar smaak, hoeft niet
  • zwarte peper, uit de molen
  • halve teen knoflook, gehakt 
  • olijfolie, extra vierge
  • 3 flinke handen basilicum, alleen de blaadjes, gehakt 
  • zeezout 
  • handje pijnboompitten, heel licht geroosterd 

Bereiding

  1. Stamp de knoflook met een snufje zout en de basilicumblaadjes in een vijzel door elkaar, of stop ze in een keukenmachine en druk op de pulseknop. Als je meer gebruikt wordt de smaak scherper (weten we uit ervaring).
  2. Doe de pijnboompitten erbij en stamp of maal opnieuw.
  3. Schep het mengsel in een kom en doe de helft van de kaas erbij. Roer de kaas rustig door en giet de olijfolie erbij, zoveel als nodig is om de saus te binden en smeuig te maken.
  4. Doe de peper en zout erbij en roer het grootste deel van de resterende kaas erdoor. Blijf dan kaas of olie toevoegen, tot je de smaak en substantie precies is zoals je wil.
  5. Eventueel kun je wat citroensap toevoegen, dat is een kwestie van smaak

Benodigdheden:

  • Vijzel of keukenmachine

www.kids-n-fun.nl