Paksoi stamppot met kerriejus

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekkere, verrassende stamppot die je ook heel goed zomers kan eten. De kerriejus geeft het een lekker oosters tintje

 Hoofdgerecht Internationaal Stamppot Zomer 

Dit moet je weten

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
kCal: 440
Recept van: -

Ingrediënten

  • scheutje ketjap manis
  • 25 gram boter
  • 20 gram boter
  • 1 kilo kruimige aardappelen 
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 sjalot(ten) 
  • 1 dl melk
  • 1 theelepel kerrie 
  • 400 gram paksoi 

Bereiding

  1. Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten.
  2. Was intussen de paksoi en snijd de uiteinden van de stelen. Snijd de bladeren in reepjes en de steel in stukjes.
  3. Maak de kerriejus:
    - Pel en snipper het sjalotje en knoflookteentje
    - Laat de boter smelten
    - Fruit de ui en de knoflook met het kerriepoeder en wat ketjap ongeveer 5 minuten.
    - Verwarm 5 eetlepels water en roer erdoor.
  4. Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree.
  5. Zet de pan op een middelhoog vuur, en schep de fijngesneden paksoi er deel voor deel door. Als het wat te droog is kun je wat kookvocht toevoegen.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Serveerde jus apart.

Tips:

  • Lekker met sausijsjes, slavinken of karbonades

www.kids-n-fun.nl