Oosterse wokschotel met pittige kabeljauw

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Verrassend gerecht met "gewone"kabeljauw, uit de wok, met een oosters tintje.

 Aziatisch Hoofdgerecht Roerbakken Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 505
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 4 takjes koriander, vers 
  • 2 eetlepels gembersiroop 
  • 250 gram chinese mie 
  • 750 gram groentemix, oosters 
  • 400 gram kabeljauw, filet, mag ook diepvries zijn 
  • 2 eetlepels wasabi, pasta uit tube van 45 gram 
  • 5 eetlepels wokolie, oosters 

Bereiding

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen.
  2. Wasabipaste met 2 el olie, 1 el gembersiroop en 1 el ketjap mengen.
  3. Kabeljauw in ovenschaal leggen en met oliemengsel besprenkelen.
  4. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  5. Kabeljauw in midden van oven in 12 min. gaar bakken. Mie afgieten, afspoelen en laten uitlekken.
  6. In wok rest van olie verhitten.
  7. Wokgroenten 4 min. roerbakken.
  8. Mie door wokgroenten scheppen en 1 min. meeverhitten.
  9. Wokschotel op smaak brengen met rest ketjap en gembersiroop.
  10. Koriander fijnknippen en over kabeljauw strooien.
  11. Wokschotel met kabeljauw serveren.

www.kids-n-fun.nl