Oosterse boerenkool

Leuk? 
 4,3/4 stemmen

Verrassende andere manier om eens boerenkool klaar te maken. Uit de wok. Net als spinazie slinkt boerenkool heel snel en is dus makkelijk te wokken. Porbeer het eens!

 Fusion Hoofdgerecht Roerbakken 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 685
Recept van: Boodschappen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in brede stroken 
  • 2 a 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek, naar smaak
  • 1 potje gefrituurde ui(en) 
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel honing 
  • 75 gram cashewnoten 
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 800 gram verse boerenkool 
  • 100 gram katenspek 

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten. Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe.
  2. Roerbak het mengsel 3 minuten. Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten.
  3. Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant.
  4. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop.
  5. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.

Tips:

  • Gebruik gembersiroop in plaats van honing

www.kids-n-fun.nl