Oosterse andijvie

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Lekkere oosterse variant op onze Hollandse andijvie. Lekker met kipspiesjes en pinda's. Verrassend en niet duur.

 Hoofdgerecht Kip en gevogelte Roerbakken Snelle recepten 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 710
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie, in repen 
  • 300 gram kipfilet, in blokjes 
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 teen knoflook, fijngesneden, naar smaak 
  • 50 gram ongezouten pinda's 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 275 gram meergranen rijst 

Bereiding

  1. Doe de kipfilet in een kom. Schenk er 3 el ketjap bij, schep om en laat afgedekt in de koelkast 15 min. marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aan­wijzingen op de verpakking. Rijg de kip aan de satéprikkers
  3.  Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de andijvie, kokosmelk en de rest van de ketjap toe en laat 8 min. smoren. 
  4. Verhit de rest van de olie in een ruime koeken­pan en bak de kipspiesen in 6 min. rondom gaar. 
  5. Verdeel de rijst, spiesen en het andijviemengsel over 4 diepe borden en bestrooi met de pinda's.

Benodigdheden:

  • Satéprikkers

Tips:

  • Leg de satéprikkers een kwartiertje in water.

www.kids-n-fun.nl