Oma's krentenbrood

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

De geur van zelfgebakken brood is onweerstaanbaar. Een lekker ouderwets recept om zelf krentebrood te maken.

 Bakken Basisrecepten Oma's Ouderwetse recepten 

Dit moet je weten

Aantal personen: 15
Bereidingstijd: 35 miniuten bereiden, 75 minuten wachten
kCal:
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 1 scharrelei(eren)
  • 400 ml melk, lauwwarm
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 50 gram gedroogde abrikozen, fijngesneden 
  • 150 gram rozijnen, eventueel geweekt 
  • 50 gram gedroogde vijgen, fijngesneden 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om.
  • Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
  • Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat.
  • Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar.
  •  Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is.
  • Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.

Benodigdheden:

  • Cakevorm van ongeveer 1,5 liter

www.kids-n-fun.nl