Nasi Goreng met garnalen

Leuk? 
 4,0/3 stemmen

Een snel gerecht voor een grote groep. Wel met een kant-en-klare kruidenmix...

 Aziatisch Hoofdgerecht Roerbakken Snelle recepten Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 520
Recept van: ah

Ingrediënten

  • 4 scharrelei(eren)
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 gesnipperde ui(en) 
  • 3 tenen knoflook 
  • 500 gram snelkookrijst 
  • 250 gram roze garnalen 
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram gesneden spitskool 
  • 600 gram nasivlees 
  • 2 zakjes nasimix
  • 1 eetlepel sambal badjak 
  • 3 eetlepels fijngesneden bladselderij 

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Schenk de ketjap in de wok en warm 1 minuut mee. Schep de spitskool erdoor.
  3. Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 minuten door; schep regelmatig om.
  4. Klop intussen de eieren los met een scheutje water, zout en peper. Bak van het eimengsel en de rest van de olie 2 omeletten. Laat ze op een bord glijden, rol ze op en snijd ze in reepjes.
  5. Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Bak de rijst al omscheppend in 5 minuten goed warm en krokant.
  6. Neem de wok van het vuur en schep er de bladselderij met de garnalen en de omeletreepjes door.

Varianten:
Met vis: Vervang het vlees door stevige visfilet zoals tilapia- of pangasiusfilet. Vervang de helft van de garnalen door 150 g surimisticks in kleine blokjes. Voeg aan de omelet 2 eetlepels gesneden dille toe en garneer met partjes lime.

Vegetarisch: Vervang het vlees door pittig gekruide tofuroerbakreepjes of vegetarische Quornstukjes. Of maak veganasi met extra veel groenten: neem behalve spitskool ook broccoliroosjes, rode paprika en doperwten. Laat de garnalen achterwege en neem een handje ongezouten cashew- of pistachenoten. Geef er pindasaus bij.

Benodigdheden:

  • Wok

Tips:

  • Lekker met zoetzure komkommersalade, kroepoek en gefruite uitjes.

www.kids-n-fun.nl