Moorse lamskoteletjes

Leuk? 
 3,0/1 stemmen

Lekker zuidelijk grillgerecht. Ook lekker als je tapas gaat maken.

 Grillen Mediterraan Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten wachten
kCal: 250
Recept van: boodschappen

Ingrediënten

  • zout
  • peper
  • 1 teentje geperste knoflook 
  • 1 mespunt djinten 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 mespunt paprikapoeder 
  • 1 citroen 
  • zwarte of groene olijven, zonder pit 
  • 8 kleine lamskoteletten, met bot 

Bereiding

  1. Haal de koteletjes 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  2. Halveer de citroen. Pers één helft en snijd de andere helft in partjes.
  3. Meng het citroensap door de olijfolie en voeg er zout, peper, komijn, paprikapoeder en knoflook aan toe.
  4. Bestrijk de koteletjes met dit mengsel.
  5. Verwarm een grillpan of ovengrill. Rooster de lamskoteletjes in 2-3 minuten per kant goudbruin van buiten en rosé van binnen.
  6. Serveer ze met de citroenpartjes en olijven.

Tips:

  • Maak spiesjes van blokjes lamshaas afgewisseld met olijven en kers­tomaat

www.kids-n-fun.nl