Mini rijsttafel voor kids

Leuk? 
 2,5/2 stemmen

Je eigen mini rijsttafel, leuk geserveerd in allemaal verschillende bakjes. Kinderen vinden dat prachtig en kunnen alles uit proberen.

 Aziatisch Hoofdgerecht Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal:
Recept van: Opperdepop

Ingrediënten

  • 125 gram taugé 
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram pandanrijst 
  • 1 chinese kool, in repen 
  • 1 blok tofu, naturel, 375 gram 
  • halve komkommer, geschild, in reepjes 
  • 250 gram sperciebonen, gebroken 
  • 300 ml satésaus , mild
  • 1 zak kroepoek 

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd intussen de tofoe in blokjes van ongeveer 1 cm. Dep de blokjes droog met keukenpapier. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de blokjes tofoe rondom in 5-6 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Breng een grote pan met een flinke laag water en wat zout aan de kook. Kook de sperziebonen 5-7 minuten beetgaar. Voeg de repen kool toe en kook ze 2 minuten mee. Giet de groente af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de tofoe, rijst, gekookte groente, pindasaus, komkommer en kroepoek n verschillende schaaltjes.

Tips:

  • Zet voor de volwassen aparte dingen op tafel als gebakken uitjes, atjar tjampoer, pittige satésaus etc.

www.kids-n-fun.nl