Mediterrane quiche

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekkere quiche, met middellandse zee smaken. heerlijk voor in de zomer voor het goede vakantie gevoel.

 Bijgerechten Brunch Lunch Mediterraan Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten ~50 minuten bakken
kCal: 650
Recept van: boodschappen

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg, ontdooid 
  • 4 scharrelei(eren)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 gram ham, in reepjes 
  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes 
  • 200 ml creme fraiche 
  • 250 gram broccoli, in kleine roosjes, steeltjes gehakt 
  • 1 eetlepel verse tijm, of een theelepel gedroogd 
  • 200 gram feta, in blokjes 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  3. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
  4. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  6. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Benodigdheden:

  • quichevorm of springvorm ø 24 cm, ingevet

Tips:

  • Vervang feta door roomkaas of jonge kaas
  • Neem in plaats van tijm Provençaalse kruiden+

www.kids-n-fun.nl