Macaroni met bloemkoolroosjes

Leuk? 
 4,0/3 stemmen

Lekker vegetarisch macaroni gerecht met kaas en bloemkool.

 Hoofdgerecht Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 610
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 2 tenen geperste knoflook 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 175 gram geraspte, oude kaas 
  • 125 ml creme fraiche 
  • 1 eetlepel verse, fijngesneden basilicum 
  • 600 gram bloemkool, roosjes 
  • 350 gram macaroni, grande 

Bereiding

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar en giet hem af.
  • Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 minuten.
  • Giet de bloemkool af en laat de groente goed uitlekken.
  • Verhit in een wok de olijfolie. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 minuten knapperig gaar. Voeg de knoflook met de creme fraiche, het basilicum en zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 minuut.
  • Schep de pasta in 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Benodigdheden:

  • wok

Tips:

  • Gebruik broccoliroosjes in plaats van bloemkool

www.kids-n-fun.nl