Lasagne

Leuk? 
 3,0/10 stemmen

Een recept om zelf heerlijke lasagne te maken. Geen pakjes, alles vers. Dat betekent wel dat je een half uurtje langer in de keuken staat, maar het is het zeker waard.

Wil je echt alles zelf maken, kijk dan ook eens naar ons recept voor pasta, waarmee je eigen lasagne bladen kan maken.

 Hoofdgerecht Italiaans Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten + 30 minuten wachten + 35 minuten oven
kCal: 750
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 60 gram bloem 
  • 2 middelgrote ui(en) 
  • 1 teen knoflook 
  • 2 eetlepels olijfolie, mild
  • 125 gram spekreepjes 
  • 700 ml melk, vol
  • 70 gram tomatenpuree 
  • 150 gram bleekselderij 
  • 100 gram wortel 
  • 150 gram parmazaanse kaas 
  • 500 gram gehakt, half-om-half 
  • 50 gram roomboter, ongezouten
  • 250 gram lasagne vellen, vers 
  • 690 gram passata di pomodori , eventueel licht gekruid, maar zonder kan ook. voeg zelf wat gedroogde italiaanse kruiden toe

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes van een ½ cm.
  2. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, groente en spekreepjes 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe (per 4 personen) en laat al roerend op hoog vuur bijna helemaal inkoken, dit duurt ca. 5-7 min.
  3. Voeg de passata toe en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken.
  5. Er is nu tijd om de bechamelsaus te maken.
  6. Smelt daarvoor op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem (!). Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en wat geraspte kaas.
  9. Bak de lasagne ca. 35-40 min. in het midden van de oven.

Benodigdheden:

  • ovenschaal (34 x 23 cm)
  • Kaasrasp

Tips:

  • Lasagne kun je prima invriezen: Laat de lasagne helemaal afkoelen. Snijdt in porties en vries per portie in. De lasagne is dn 3 maanden houdbaar. Haal de lasagne de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron. Warm de lasagne 3-4 min. op in de magnetron of afgedekt met aluminiumfolie in de oven (ca. 20 min. op 180 °C).

www.kids-n-fun.nl


54,95
7,90
15,99
new cache