Knoflookrijst

Leuk? 
 3,0/1 stemmen

Lekker smakelijk bijgerecht bij veel chinese recepten, knoflookrijst. Snel en eenvoudig te maken.

 Aziatisch Bijgerechten Chinees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal:
Recept van: Chinese chef

Ingrediënten

  • olie
  • 3 tenen knoflook 
  • 1 plakje verse gember 
  • pale medium dry sherry 
  • halve liter kippenbouillon 
  • 200 gram rijst 

Bereiding

  1. Was de rijst. Hak de knoflook en gember fijn. Verwarm op een middelhoog vuur 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook en de gember tot het geurt. Doe de rijst en 2 theelpels sherry erbij en bak al roerend 1 minuut.
  2. Giet de bouillon erbij, Breng aan de kook, roer de rijst nog een keer om en zet het vuur laag.
  3. Laat de rijst met de deksel op de pan in ca 20 minuten gaar.

www.kids-n-fun.nl