Kipreepjes met champignons en banaan

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een verrassend eenpansgerecht, vooral door de combinatie van banaan en de pinda's.

 Eenpansgerechten Fusion Hoofdgerecht Kip en gevogelte 

Dit moet je weten

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal:
Recept van: Paul

Ingrediënten

  • 225 gram kipfilet 
  • klontje boter
  • 1 kleine ui(en) 
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder 
  • 2 eetlepels gesnipperde koriander 
  • 2 groene paprika 
  • 150 gram snelkookrijst 
  • 250 gram champignons 
  • 1 blikje tomatenpuree 
  • 2 dl slagroom 
  • 75 gram ongezouten pinda's 

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd intussen de kipfilet in reepjes en bestrooi de reepjes met paprikapoeder.
  3. Maak de groenten schoon, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes (ongeveer net zo groot als de kipreepjes).
  4. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  5. Voeg peper en zout toe (naar smaak) en roer tomatenpuree, de room en de gesnipperde koriander erdoor.
  6. Breng aan de kook en stoof het gerecht ongeveer 10 minuten gaar, op een laag vuur.
  7. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Roer door het mengsel en laat even doorwarmen.
  8. Schep de rijst op een schaal, schep het kipgroentemengsel er op en bestrooi met de pinda's.

Tips:

  • Je kan ook peterselie gebruiken in plaats van peterselie
  • gebruik eens pandan rijst.

www.kids-n-fun.nl