Kipreepjes in mosterdsaus en druiven

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Weer een bijzonder gourmet recept op Kids-n-Fun. We doen ons best leuke recepten te vinden die eerlijk een heerlijk zijn. Onze voorkeur gaat naar kippendijen vlees, in plaats van filet.

 Kip en gevogelte Koken aan tafel (gourmetten en zo) 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 210
Recept van: lange tafels

Ingrediënten

  • 300-400 gram kipfilet, in reepjes 
  • boter
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt 
  • 2 tenen knoflook, geperst 
  • 250 ml slagroom 
  • 2 eetlepels mosterd, grof 
  • 20 pitloze druiven, gehalveerd 

Bereiding

  1. Schenk de slagroom in een kannetje en roer de mosterd, knoflook en bieslook er door.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus afgedekt in de koelkast.
  3. Leg de repen kip en druiven op een bord en zet op tafel. Zet de mosterdsaus er bij.
  4. Verhit een beetje olie in een pannetje en bak 3 reepjes kip en 4 druiven ongeveer 3 minuten.
  5. Schenk de mosterdsaus er bij en laat nog 3 minuten sudderen.

Benodigdheden:

  • gourmetset

Tips:

  • Maak de saus eerder op de dag
  • gebruik kippendijen in plaats van filet, voor extra smaak.

www.kids-n-fun.nl