Kip ham en maistaart

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekkere hartige taart, prima geschikt als lunchgerecht. Kinderen vinden het ook lekker door het zoete van de mais. En je kan lekker met je handen eten.

 Brunch Lunch Oven Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 6-8 punten
Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten oventijd
kCal:
Recept van: Kokkies

Ingrediënten

  • zout
  • 6 plakjes bladerdeeg, diepvries 
  • peper, versgemalen
  • 100 gram ham 
  • 125 ml slagroom 
  • 2 takjes basilicum, garnering 
  • 150 gram gerookte kipfilet 
  • 150 gram mais, zoet, uit blik 
  • 3 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 ºC.
  2. Laat de pakjes deeg ontdooien. Snijd de kip en ham in reepjes. Laat de maiskorrels uitlekken in een zeef. Hak de peterselie fijn.
  3. Bekleed een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede met het deeg.
  4. Bestrijk de randen van de plakjes met een beetje water en leg de randen daarbij steeds een halve cm over elkaar. Snijd overtollig deeg aan de rand van de vorm af.
  5. Klop de slagroom (houd een beetje over voor de garnering en eieren met een halve theelepel zout en zwarte peper. Roer de kip, ham en mais door dit mengsel.
  6. Vul de vorm met het mengsel en zet 'm in het midden van de oven.
  7. Bak de taart in 55-60 minuten gaar. Prik met een houten prikker in de vulling. Als de prikker er droog uit komt, is de taart gaar. Zet de taart anders nog 10 minuten in de oven.
  8. Versier met basilicum en slagroom.

Benodigdheden:

  • Springvorm, ongeveer 24cm

www.kids-n-fun.nl